Ta spletna stran uporablja piškotke. Z brskanjem po strani se strinjate z našo izjavo o Piškotkih. Sprejmi in zapri

Pedagoški programi za najavljene skupine

Z oblikovanjem pedagoških programov želimo v Mestnem muzeju Krško mlajšim generacijam vzbuditi zanimanje za preteklost mesta Krško in širšega območja. Predvsem bi radi mlade seznanili s pomembnimi prebivalci, ki so v prejšnjih stoletjih tu živeli in s svojim delovanjem pripomogli k ohranjanju slovenstva – Janez Vajkard Valvasor, Adam Bohorič, Jurij Dalmatin, Josipina in Martin Hočevar, Vladimir Štoviček in drugi.
Na obisku v muzeju učenci na sproščen način pridobivajo nova znanja. Muzejske učne ure so zanimiva dopolnitev dela v šoli, ki povezujejo učno snov in tematike muzejskih razstav.


Pedagoške delavnice so prilagojene tako predšolskim, osnovnošolskim in srednješolskim skupinam otrok. Cena pedagoških delavnic je od 1,50 EUR - 3,00 EUR/učenca in poleg pedagoškega dela vključuje tudi material za izvedbo delavnice.

Vsebine programov prilagodimo tudi vašim željam. Za izvedbo pedagoških delavnic se je potrebno predhodno najaviti:

t: 07 620 92 44

e:   spela.secnik@mestnimuzejkrsko.si

     maja.ivanisin@mestnimuzejkrsko.si

e: helena.rozman@mestnimuzejkrsko.si

m: 051 475 675

Naše programe  si lahko ogledate tudi na spletni strani Skupnosti muzejev Slovenije v katalogu Pedagoški programi v slovenskih muzejih in galerijah: 

http://www.pedagoskiprogrami.si/

Prijazno vabljeni!

 

Vodenje po stalnih in občasnih razstavah Mestnega muzeja Krško

Starostni stopnji prilagojena predstavitev razstav akademskega kiparja Vladimirja Štovička, Valvasorjevi v Krškem, Valvasorjev kabinet, Meščanka Josipina Hočevar, Dolgo razsvetljensko 18. st., Pot medičarstva in lectarstva med Krškim in Zagrebom, idr.

V/3+, OŠ, SŠ. Vstopnine ni. Trajanje: po dogovoru.

Galerija Krško

Vodenje po občasnih razstavah. Po dogovoru pripravimo tudi na vsebine razstav vezane tematske delavnice, prilagojene starosti obiskovalcev.

V/3+, OŠ, SŠ. Cena delavnice: 1,50 EUR/osebo.Trajanje po dogovoru.

Vodenje po Mencingerjevi hiši

Obiskovalcem omogoča spoznavanje različnih zgodovinskih obdobij, predvsem renesančnih fresk s konca 16. stoletja, Mencingerjeve sobe s konca 19. stoletja in drugih znamenitosti.

V/3+, OŠ, SŠ. Vstopnine ni. Trajanje po dogovoru.

Fotografiranje s camero obscuro

Udeleženci spoznajo delovanje camere obscure. Fotografirajo z več različnimi formati camer obscur in posnete fotografije razvijejo v muzejski temnici.

OŠ/3, SŠ. Cena delavnice: 2,50 EUR/osebo. Trajanje: 180 minut.

Delavnica je primerna za tehnične dneve. Vmes je potreben odmor za malico (20 minut).

Razglednica iz muzeja

Otroke popeljemo na sprehod po starem mestnem jedru Krškega, kjer spoznajo različne znamenitosti mesta. Ogled zaključimo v  muzeju, kjer ob navodilih napišejo razglednico in jo pošljejo staršem ali pa na želeni naslov.

OŠ/ 2, 3, SŠ. Cena delavnice: 1,50 EUR/osebo. Trajanje: 90 minut.

Protestantizem

Udeležence seznanimo z življenjem in delom Primoža Trubarja, Adama Bohoriča in Jurija Dalmatina. Spoznajo čas protestantizma in življenje predstavniov tega obdobja v Krškem. Na koncu jih preseneti lik iz preteklosti.

OŠ/2, 3, SŠ. Cena delavnice: 1,50 EUR/osebo. Trajanje: 90 minut.

Knjigoveštvo

Učencem predstavimo knjigo, njeno zgodovino (materiale, vrste knjig, načini vezave …). S pomočjo animatorjev, iz pripravljenih materialov korak za korakom izdelajo svojo knjigo, ki jo odnesejo domov.

OŠ/3, SŠ. Cena delavnice: 2,50 EUR/osebo. Trajanje: 135-180 minut.

Valvasor – učenjak

Obiskovalcem delavnice prikažemo življenje in delo polihistorja Janeza Vajkarda Valvasorja. Preizkusijo se kot kartografi in s pomočjo preprostega pripomočka izračunajo višino sosednjih gričev.

 OŠ/3, SŠ. Cena delavnice: 1,50 EUR/osebo.Trajanje: 90 minut. 

Uporniški klobuk

Po tem, ko udeležence delavnice seznanimo s tematiko  kmečkih uporov, izdelajo uporniške klobuke, ki jih okrasijo s pušpanom in petelinjim peresom. Nato zaigrajo izbrani prizor kmečkega upora.

OŠ/ 2, 3, SŠ. Cena delavnice: 1,50 EUR/osebo. Trajanje: 90 minut.

Na obisku pri Josipini Hočevar

Obiskovalci spoznajo Josipino Hočevar in njeno vlogo pri razvoju mesta in šolstva. Nato se preizkusijo v rokodelskih veščinah. Na koščke platna (s kombinacijo različnih vbodov ali na vnaprej narisanem motivu) prišijejo gumbe.

OŠ/1,2,3. Cena delavnice: 1,50 EUR/osebo. Trajanje: 90 minut.

Kemogram

Z delavnico združujemo principe fotografije in slikarstva. Udeleženci rišejo s fotografskim razvijalcem in fiksirjem na svetlobno občutljiv papir.

OŠ/3, SŠ. Cena delavnice: 3,00 EUR/osebo. Trajanje: 90 minut.

Sava spoznava Krško

Otroci se sprehodijo po krožni zgodovinski poti deklice Save. Na slikovit način spoznajo življenje in delo znamenitih Krčanov, hkrati pa spoznavajo zgodovinsko pomembne lokacije mesta.

V/3+, OŠ/1, 2. Program je brezplačen. Trajanje 45 minut.

 

 

 

Pedagoške dejavnosti
Pedagoške dejavnosti
Pedagoške dejavnosti
SVLR

Kontaktirajte nas

Mestni muzej Krško
Valvasorjevo nabrežje 4
8270 Krško
07 620 92 44
info@mestnimuzejkrsko.si

Uradni podatki

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
ID za DDV SI30027110

Več podatkov »

Sledi nam

Facebook MMK