Muzejska trgovina

V muzejski trgovini Mestnega muzeja Krško so tako muzejskim kot naključnim obiskovalcem na voljo izdelki dela posavskih rokodelcev, izdelki sodobne ustvarjalnosti in umetniška dela ter muzejska gradiva in publikacije. Na prodajnih policah vas pričakuje izbor izdelkov, ki se tematsko navezuje na zgodbe povezane z Mestnim muzejem Krško, z mestom Krško ter okolico in pričajo o kulturni in rokodelski dediščini in prepoznavnosti Posavja.

Rokodelski izdelki so tiste vrste darila, ki lahko obogatijo kakovost naše kulture vsakdanjega življenja. Vsebujejo zlitje preteklosti in sedanjosti. Predstavljajo preplete tradicionalnih veščin in znanj naše dediščine ter so rezultat sodobnega razmišljanja in ustvarjalnosti. So nosilci različnih zgodb in sporočil. Narejeni in oblikovani so ročno, iz različnih materialov, s spoštljivim odnosom do osnovnih gradiv - vgneteni, zašiti, kvačkani, pečeni…

Rokodelska dediščina v Posavju je bogata, povezovanje tradicije s sodobnostjo ter upoštevanje meril in kriterijev za rokodelske izdelke so omogočili razvoj kakovostnih izdelkov, ki pričajo o dediščini lokalnega okolja in prepoznavnosti regije Posavje.

Ponudba izdelkov v muzejski trgovini se nenehno spreminja in dopolnjuje ter raste skupaj z muzejskimi vsebinami, z ustvarjalnostjo spretnih rok in ustvarjalnih idej. Na ta način tudi iz na videz čisto vsakdanjega nastajajo sporočilno kvalitetni izdelki, primerni za darila in spominke.