DEKD 2021: Od zapiskov za kuhinjo Hotela Triglav (1925) do knjige receptov
predstavitev
Zgodovinski arhiv Celje hrani zapiske receptov, ki so bili v začetku 20. st. urejeni za hotel Triglav v Sevnici, v svojem »življenju« pa so zašli tudi v današnjo Brestanico.
V sodelovanju arhiva, muzeja in Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje je nastala publikacija Stoletni kuharski zapiski za sodobno rabo, s katero se vključujemo v dogajanja ob Dnevih evropske kulturne dediščine in projekta Slovenija gastronomska regija 2021.
V Mestnem muzeju Krško predstavitev posvečamo tudi 100. obletnici rojstva kuharja Ivana Ivačiča.
Dogodek bodo sooblikovali dr. Borut Batagelj, direktor Zgodovinskega arhiva Celje, Oskar Zoran Zelič, avtor besedila Hotel Triglav v Sevnici in dr. Helena Rožman.
Ob zaključku bomo dobrote, pripravljene po receptih iz zapiskov za kuhinjo Hotela Triglav, tudi okušali.
Foto: Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje
Na vseh prizoriščih Kulturnega doma Krško so skladno s smernicami NIJZ in veljavnimi ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa zagotovljeni vsi pogoji za varen obisk. Javnih kulturnih prireditev se lahko udeležijo le osebe, ki izpolnjujejo pogoj PCT.