Notice: Undefined index: translate in /var/www/domdesign/private/lib/items/Domino/Gallery/ModuleCross/view.php on line 8
3. pogled v Štovičkov depo I Študije in male plastike - Mestni muzej Krško

3. pogled v Štovičkov depo I Študije in male plastike

15. 6. 2019 – 1. 3. 2020, 20.00

Mestni muzej Krško je leta 2010 prvič odprl svoja vrata s stalno razstavo akademskega kiparja Vladimirja Štovička. Umetnik je leta 1976 dela iz lastne zbirke podaril Občini Krško.

Danes jih hrani, varuje, raziskuje in predstavlja Mestni muzej Krško. Poleg stalne razstave, ki predstavlja različne vidike Štovičkovega ustvarjanja, so predstavljena tudi dela, ki se nahajajo v depoju. Vsako leto je določeno število kiparskih del odbranih za konservatorsko-restavratorski poseg, ki pomeni tudi možnost integriranja Štovičkove zapuščine v muzejske razstave.

Občasna razstava Študije in male plastike, je tretja iz cikla razstav Pogled v Štovičkov depo. Predstavlja izbor študijskih kipov iz nežgane gline in mali plastik v mavcu, ki so pomemben segment pri preučevanju umetnikovega načina dela in so nastala med letoma 1921 in 1926.

Razstavo, ki bo odprta do 1. marca 2020  bosta predstavili Nina Sotelšek, višja kustosinja in mag. Maja Ivanišin, konservatorka-restavratorka.