David Kocijan in Lovorka Nemeš Dular: Od Bacha do Stinga

koncert

Nazaj

četrtek, 29. avgust 2024, 20.00

atrij Mencingerjeve hiše Krško (CKŽ 2)
David Kocijan in Lovorka Nemeš Dular: Od Bacha do Stinga

Vabimo na četrti koncert v sklopu GLASBENIH VEČEROV V ATRIJU MENCINGERJEVE HIŠE KRŠKO. Duo v sestavi David Kocijan na saksofonu in Lovorka Nemeš Dular na klavirju nas bo popeljal vse "Od Bacha do Stinga". Vabljeni na koncert, kjer se bosta prepletala klasika, pop in smooth jazz. Program bo obsegal priredbe baročnih skladb, klasik gospela iz 19. stoletja, vse do sodobnih pop/rock uspešnic.

Organizator: JSKD OI Krško in Kulturni dom Krško

Vstopnina: vstop prost

David Kocijan je študij saksofona zaključil na Akademiji za glasbo v Zagrebu v razredu prof. Dragana Sremca.
Svoje glasbeno znanje je izpopolnjeval na seminarjih in tečajih pri uveljavljenih saksofonistih, kot so Matjaž Drevenšek, Otto Vrhovnik, Eugene Rousseau, Saša Nestorović in Goran Merčep. Med drugim je sodeloval z Zagrebško filharmonijo, s Simfoničnim orkestrom Hrvaške radiotelevizije, skupino Soulfingers, z Josipo Lisac, Heleno Blagne, Tomažem Kozlevčarjem, Rickom Habano, Blakom Aaronom, Russellom Cederbergom ...

Lovorka Nemeš Dular je glasbenica širokega formata, predana tako solističnemu kot komornemu muziciranju, pedagoškemu delu in muzikološki dejavnosti. Glasbena pot jo je vodila od Dubravke Tomšič Srebotnjak (Akademija za glasbo Ljubljana), Arba Valdme (Hochshule für Musik und Tanz Köln), Konstantina Bogina (Accademia Santa Cecilia Bergamo) do Marine Horak (Akademija za Glasbo Ljubljana). Med šolanjem je znanje bogatila še pri drugih profesorjih: Leonidu Brumbergu, Jacobu Lateinerju, Igorju Lazku, Nikolaju Luganskem, Olegu Maisenbergu, Vladimiru Ogarkovu in Aleksandru Serdarju.

Toplo vabljeni!

 

V primeru dežja bo koncert v KLUBU Kulturnega doma Krško.

Organizacija Glasbenih večerov v atriju Mencingerjeve hiše Krško: JSKD OI Krško in Kulturni dom Krško ob podpori Mestne občine Krško.

Uradni podatki

Stopite v stik

KD Krško

Srebrni

Cert ID: 0011/00011

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
KULTURNI DOM KRŠKO
Matična številka: 5096944000