KK (Krško) in KoronaKriza 2020

31. 3. 2020 – 31. 5. 2020

KK (Krško) in KoronaKriza 2020

Drage Krčanke in Krčani, obiskovalci in prijatelji Mestnega muzeja Krško.

V teh časih, ko zaradi razmer s korona virusom ostajamo narazen, da bomo v bližnji prihodnosti lahko ponovno skupaj, vas tudi mi, kot številni ostali muzeji, vabimo k sodelovanju.

 

Z letošnjim marcem se je tudi v Sloveniji življenje spremenilo in na nek način ustavilo ter tako zaznamovalo naš vsakdan. Družabna omrežja nas s # kljúčniki, hashtagi, hêštegi, lojtrami pozivajo #ostanimodoma. Tudi pri International Council of Museums - ICOM v tem času vabijo k uporabi ključnika #MuseumsAndChill, s katerim želijo preko družabnih omrežij promovirati dejavnosti muzejev. Zapisanemu in priporočenemu sledimo tudi v Mestnem muzeju Krško.

Zato vas vabimo k sodelovanju. Zanima nas, kako je korona virus spremenil vaše življenje. Sodelujete lahko s svojimi fotografijami, zapiski, predmeti, različnimi zgodbami, skratka z vsem, kar na kakršenkoli način zaznamuje vaš dosedanji, utečeni način življenja.

Ste morda odkrili kaj novega, obudili medgeneracijska druženja, obudili stara kuharska znanja, rokodelske spretnosti in veščine, si zašili ali izdelali lastno igračo, morda »izumili« novo družabno igro? Pijete kavo s sosedo v varni razdalji skozi okna balkona, si rojstnodnevna voščila zaželite na varni razdalji ali morda pihate svečke preko video povezave? Se v varni razdalji rekreirate in ob tem pogovarjate s pomočjo mobilnega telefona, ste ugotovili, da #ostanidoma ponuja nove možnost rekreacije čist blizu doma, ste odkrili nove sprehajalne poti? Ste si morda zašili unikatno zaščitno masko, ponovno spoznali učinke domačih zelišč…

Otroci, kako doživljate šolanje na daljavo? Najstniki, kaj počnete ali bi si želeli početi zdaj, ko »morate« biti za računalnikom ali na svojih mobilnikih?

 

Svoje KK (Krško) in KoronaKriza 2020 utrinke nam lahko pošljete na e-naslov: info@mestnimuzejkrsko.si

S pošiljanjem utrinkov po e-pošti se strinjate z javno uporabo in dovoljujete uporabo poslanega gradiva Mestnemu muzeju Krško, za namen hranjenja, preučevanja, razstavljanja in promocije muzejskega poslanstva.

Dokler se naša življenja ne vrnejo v ustaljene tirnice, pa ostanite zdravi, #ostanimodoma, #MuseumsAndChill.

Fotografija: iz razstave: 80. so bila leta ... v Krškem, termometer trak Lek, v uporabi v 80. letih 20. stoletja, PVC, zasebna last. Foto: Tomaž Grdin

Stopite v stik

Mestni muzej Krško
Valvasorjevo nabrežje 4
8270 Krško
07 620 92 44
051 390 658
info@mestnimuzejkrsko.si
mestnimuzejkrsko.si

Uradni podatki

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
ID za DDV: SI30027110
IBAN: EZR 0110 0600 0029 608 (Banka Slovenije)

Sledite nam