Za dvig minimalne plače

Posvet

Nazaj

sobota, 13. maj 2017, 19.00

Za dvig minimalne plače

Vstop prost

V soboto, 13. maja ob 19.00 vabljeni v Mestni muzej Krško (Valvasorjevo nabrežje 4), na razpravo o pomenu in učinkih minimalne plače ter o razvojnih perspektivah za Krško in posavsko regijo.

Z nami bomo vodja poslanske skupine Združena levica Luka Mesec, dolgoletni sindikalist in član stranke IDS Milan Utroša ter predsednik sindikata SKEI-FHH Kostanjevica Jakob Gašpir. Pogovor bo povezoval koordinator lokalnega odbora IDS Brežice, Goran Šalamon.

Vstopnina: 0.00

Sodelujoči bodo predstavili argumente za dvig in redefinicijo minimalne plače in za spremembo plačnega sistema oz. osnovnih plač v najnižjih tarifnih razredih in tudi podali odgovore na ključna razvojna vprašanja. Slovenski razvojni model namreč čedalje bolj temelji na nizkih plačah in izžemanju delavcev in delavk. To se še kako pozna tudi v Posavju, kjer so vse bolj prisotni revščina, brezposelnost in vedno slabši socialni pogoji. Tudi tisti, ki delajo, pogosto ne zaslužijo dovolj za dostojno življenje.

Dvig minimalne plače je nujen korak za izboljšanje katastrofalne socialne situacije v Sloveniji. Čas je, da imamo od gospodarskega okrevanja nekaj koristi tudi tisti, ki ustvarjamo vrednost in ki smo v času zategovanja pasov izgubili največ: navadni državljani in državljanke ter delovni ljudje.

Ob tej priložnosti vas vabimo, da s svojo udeležbo podprete javni posvet in prispevate tudi svoje mnenje glede problematike prenizkih plač. Vsi vemo, kaj je narobe in znamo biti kritični, a premalo je tistih, ki so pripravljeni poskusiti narediti kaj za spremembe. Majhen korak v to smer je tudi to, da spregovorimo javno in na glas. Strnimo vrste, prav je, da tudi skupaj pokažemo, da nam je mar!

Organizator: IDS Posavje

Uradni podatki

Stopite v stik

KD Krško

Srebrni

Cert ID: 0011/00011

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
KULTURNI DOM KRŠKO
Matična številka: 5096944000