Branko Benčin in Stojan Škoda

fotografska razstava nagrajencev natečaja Neznana krajina

Nazaj

30. marec 202230. maj 2022

Branko Benčin in Stojan Škoda, fotografska razstava

V torek, 30 marca, smo ob 12. obletnici Mestnega muzeja Krško v Mencingerjevi hiši odprli fotografsko razstavo Branka Benčina in Stojana Škode, ki sta lani zmagala na natečaju Neznana krajina. Predstavljata se vsak s svojo serijo fotografij, ki izraža njima lastno poetiko. Razstava je na ogled do 30. maja 2022. 

Branko Benčin se s fotografijo ukvarja že od srednje šole in je član DLF Krško. Sodeloval je na več samostojnih razstavah in pridobil fotografski naziv F2 FZS. Motive išče v naravi, ukvarja pa se tudi s studijsko fotografijo. Na fotografijah želi prikazati lepote sveta, obenem pa mu ne uidejo prizori, ki prikazujejo človekovo poseganje v naravo.

Stojan Škoda se z ustvarjanjem v fotografskem mediju ukvarja že vrsto let, nedavno pa je poglobil svoj avtorski izraz z razmišljanjem o kompozicijskih prvinah gradnje prizora ter vsebinah, ki prikazujejo lepoto njegove neposredne okolice. Fotograf meni, da je beleženje le-te s fotoaparatom, eden od načinov, da zaustavimo čas in pokažemo drugim svet skozi svoje oči.

Branko Benčin in Stojan Škoda, fotografska razstava

Uradni podatki

Stopite v stik

KD Krško

Srebrni

Cert ID: 0011/00011

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
KULTURNI DOM KRŠKO
Matična številka: 5096944000