»BREZ MUZEJA NE GRE!«

občasna razstava Pokrajinskega muzeja Maribor ob 100. obletnici rojstva dr. Sergeja Vrišerja

Nazaj

14. maj 202130. maj 2021

»BREZ MUZEJA NE GRE!«

»BREZ MUZEJA NE GRE!«

občasna razstava Pokrajinskega muzeja Maribor ob 100. obletnici rojstva dr. Sergeja Vrišerja

14. 4. – 30. 5. 2021

 

Leta 2020 je minilo 100 let od rojstva dr. Sergeja Vrišerja, umetnostnega zgodovinarja, dolgoletnega kustosa in ravnatelja Pokrajinskega muzeja Maribor, predavatelja muzeologije in konservatorstva na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, profesorja likovne umetnosti in kulture na Pedagoški fakulteti Univerze v Mariboru, barokista, uniformologa ter Mariborčana – pisca o kulturi, umetnosti, preteklosti in dediščini.

Obletnico so v Pokrajinskem muzeju Maribor, kjer je Vrišer delal najprej kot kustos, nato pa kot dolgoletni ravnatelj, obeležili z občasno razstavo, ki je bila na ogled med 8. 2. 2020 in 31. 8. 2020. Razstava je nato gostovala v Narodnem muzeju Slovenije, in v Pomorskem muzeju Sergej Mašera v Piranu. Po predstavitvi v Mestnem muzeju Krško bo obiskala še nekaj slovenskih muzejev.

Občasna razstava dr. Sergeja Vrišerja predstavi z različnih zornih kotov njegovega strokovnega dela. Nizanje podatkov o Vrišerjevem delu dopolnjujejo izjave njegovih nekdanjih sodelavcev iz različnih institucij, ki v duhu »spominjanja na Vrišerja« razstavi dodajajo še osebno noto.

 

Avtorica razstave in besedila: dr. Valentina Bevc Varl, Pokrajinski muzej Maribor

 

Zaradi aktualnih razmer Vas ne moremo povabiti na odprtje razstave, zato si lahko TUKAJ ogledate povabilo direktorice Kulturnega doma Krško Darje Planinc  in predstavitev razstave koordinatorice, dr. Helene Rožman. 

 

»BREZ MUZEJA NE GRE!«

Uradni podatki

Stopite v stik

KD Krško

Srebrni

Cert ID: 0011/00011

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
KULTURNI DOM KRŠKO
Matična številka: 5096944000