Veliki Kamen

Skupinska fotografska razstava

Nazaj

11. januar 202214. marec 2022

Branko Benčin

Veliki Kamen, skupinska fotografska razstava

11. 1. 2022–14. 2. 2022

Razstava je podaljšana do 14. marca 2022. Prijazno vabljeni.

 

Konec avgusta lani je Mestni muzej Krško razpisal nagradni fotografski natečaj z naslovom Neznana krajina. Tema natečaja izhaja iz slike Franja Stiplovška, ki prikazuje vas, ki se nahaja nekje v občini Krško. Vzpodbudili smo uporabnike muzeja, da ugotovijo katera vas je na sliki, jo najdejo in fotografirajo po svoje. K sodelovanju smo vabili vse, ki imajo radi kulturno dediščino in radi fotografirajo.

Odločitev o tem, kdo je najboljši, je najtežji del organizacije natečaja. Ker pa se je bilo vseeno treba odločiti o prvih treh mestih smo na pomoč prosili strokovno komisijo, ki se je sestala 29. 10. 2021 v Mestnem muzeju Krško. Sestavljali so jo: Bojana Mavsar (novinarka, Posavski obzornik), Boštjan Pucelj (fotograf, samozaposlen v kulturi) in Bernardka Zorko (fotografinja in nekdanja predsednica DLF Krško, Občina Krško). Med vsemi prispelimi fotografijami so izbrali 3 najboljše fotografije in 3 najboljše fotografske serije. Pri ocenjevanju so upoštevali naslednje kriterije: tehnično dovršenost, izpovednost, originalnost in vsebinsko ujemanje z razpisano temo. Pri ocenjevanju člani komisije niso poznali imen avtorjev posameznih fotografij ali serij, zato je njihova odločitev dokončna in nepreklicna. 

 

Za sodelovanje se s priznanjem lepo zahvaljujemo naslednjim fotografom: Egon Cokan, Milan Dular, Vinko Šebrek (posebna omemba) in Anton Vučajnk (posebna omemba).

 

Nagrade za najboljšo fotografijo prejmejo: 

3. mesto: Mateja Gačnik Miklavž,

2. mesto: Jožica Mikek Veber in 

1. mesto: BRANKO BENČIN.

 

Nagrade za najboljšo serijo fotografij pa prejmejo: 

3. mesto: Branko Benčin

2. mesto: Jožica Mikek Veber in 

1. mesto: STOJAN ŠKODA.

 

Nagrajencem čestitamo, vsem sodelujočim pa se še enkrat iskreno zahvaljujemo za sodelovanje. 

Anton Vučajnk
Branko Benčin
Egon Cokan
Jožica Mikek Veber
Mateja Gačnik Miklavž
Milan Dular
Stojan Škoda
Vinko Šebrek

Uradni podatki

Stopite v stik

KD Krško

Srebrni

Cert ID: 0011/00011

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
KULTURNI DOM KRŠKO
Matična številka: 5096944000