Vrata Mestnega muzeja Krško so ponovno odprta

5. 5. 2020 – 31. 5. 2020

V Mestnem muzeju Krško smo v torek, 5. maja, ponovno odprli vrata za individualne obiskovalce in skupine do treh oseb ter za družine ne glede na število članov.

V Mestnem muzeju Krško si je mogoče ogledati vse stalne in začasne razstave, muzejska vodnica popelje obiskovalce tudi v Mencingerjevo hišo in Hočevarjev mavzolej.

Odpiralni čas muzejskih enot je nekoliko spremenjen, tako vas v Mestnem muzeju Krško pričakujemo od torka do sobote, od 12. do 18. ure

Zaželena je vnaprejšnja najava obiska na info@mestnimuzejkrsko.si ali na telefonsko številko 051 390 658.

V  muzejskih enotah  glede na trenutne razmere veljajo posebna navodila, ki so objavljena na vseh vidnih mestih in muzejskih prostorih. Vstop v recepcijo in razstavne prostore je možen le z zaščitno masko ter razkuževanjem rok ob prihodu in izhodu. 

V muzejski trgovini smo uvedli postrežen način prodaje (brez dotikanja artiklov), pri plačilu pa prosimo za uporabo brezstičnega (kartičnega) nakupa. 

Obiskovalci se bodo skozi muzejske prostore sprehodili po označenih poteh, v razstavah pa imamo do nadaljnjega vključene le ekrane, na katerih imamo samodejno predvajane vsebine, uporaba interaktivnih ekranov pa zaenkrat ni mogoča. 

Navedene zaščitne ukrepe in spremembe pri samem ogledu smo sprejeli v skrbi za zdravje zaposlenih in obiskovalcev. 

Obiskovalce vljudno naprošamo za razumevanje in dosledno upoštevanje navodil zaposlenih muzejskih delavcev ter samozaščitno ravnanje.

 

Še vedno je aktualno tudi naše povabilo k sodelovanju. Zanima nas, kako je koronavirus spremenil vaš utečeni način življenja. Sodelujete lahko s svojimi fotografijami, zapiski, predmeti, različnimi zgodbami … 

Svoje KK (Krško) in KoronaKriza 2020 utrinke nam lahko pošljete na e-naslov: info@mestnimuzejkrsko.si

 

Prijazno vabljeni.

Stopite v stik

Mestni muzej Krško
Valvasorjevo nabrežje 4
8270 Krško
07 620 92 44
051 390 658
info@mestnimuzejkrsko.si
mestnimuzejkrsko.si

Uradni podatki

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
ID za DDV: SI30027110
IBAN: EZR 0110 0600 0029 608 (Banka Slovenije)

Sledite nam