Pedagoški programi

V Mestnem muzeju Krško želimo s pedagoškimi programi vzbuditi dodatno zanimanje za kulturno dediščino mesta Krško. Pripravljeni programi se vsebinsko navezujejo na učne načrte posameznih predmetov (zgodovina, geografija, slovenski jezik, umetnostna vzgoja, …) in izbirnih vsebin (etnologija …), z obiskom muzeja pa učenci na sproščen način o kulturni dediščini pridobivajo nova znanja in nadgrajujejo že osvojena. Programi so prilagojeni tako predšolskim kot tudi osnovnošolskim in srednješolskim skupinam. Vsebine pa lahko prilagodimo tudi vašim željam.

Pedagoški program vključuje ogled aktualne razstave, na katero se delavnica navezuje, in izvedbo delavnice. Izvedba pedagoških delavnic je možna med odpiralnim časom muzeja, praviloma med 10.00 in 16.00, po predhodnem dogovoru tudi zunaj tega časa. Aktualni odpiralni čas enote je objavljen tukaj.

Naše programe  si lahko ogledate tudi na spletni strani Skupnosti muzejev Slovenije v katalogu Pedagoški programi v slovenskih muzejih in galerijah: www.pedagoskiprogrami.si

Prijazno vabljeni!

Informacije in najave:

info@mestnimuzejkrsko.si

07 620 92 44, 051 390 658, 07 620 42 14

Vstopnina in trajanje:

Ogled muzeja: 60–120 min oz. po dogovoru

Študenti, dijaki, osnovnošolci, predšolski otroci    prost vstop

Pedagoške delavnice: 45–180 min

Študenti, dijaki, osnovnošolci, predšolski otroci 1,50 EUR–3,00 EUR

 

Stran 2 od 2 (Vseh vnosov: 14)

Suha igla

januar

Preteklost krajev nekdanje Kranjske lahko v Mestnem muzeju Krško spoznavamo tudi ob Valvasorjevi Slavi vojvodine Kranjske, v kateri so med nosilci sporočil o krajih in ljudeh tudi likovne upodobitve. Gre za grafike, izdelane v tehniki globokega tiska. Udeleženci bodo v delavnici spoznali grafično tehniko suhe igle; spoznali bodo materiale, s katerimi lahko izdelamo matrico in orodja, ki nam omogočajo globoke in natančne reze v površino, ki je lahko kovinska, lahko pa se odločimo tudi za kakšne novejše materiale kot je npr. CD plošček. Odtise z uporabo grafične preše izdelamo na grafični papir.

»Se gremo igrat?«

januar

»Se gremo igrat?«

Udeleženci delavnice si v Mencingerjevi hiši ogledajo občasno razstavo 80. so bila leta … v Krškem, ki prikazuje kako so prebivalci občine Krško doživljali obdobje  med 1980 in 1991. Spoznajo, kako so mladi takrat preživljali prosti čas, o čem so se najraje pogovarjali, kakšni so bili njihovi hobiji, kaj so najraje brali, kako so se oblačili, kakšno glasbo so poslušali, katere so bile najbolj priljubljene otroške igrače in družabne igre, s kakšnimi športi so se ukvarjali Krčani, katera glasba je bila popularna…

V drugem delu delavnice preverijo  spomin ob poučni igri »mesto ali vas«, oblačijo papirnate figure, zgibajo papirnate »žabice«, prepletajo vrvice, se razgibajo ob skakanju lastike ter napišejo razglednico s pozdravi.

Stran 2 od 2 (Vseh vnosov: 14)